Les 3. Een weggever

Mogelijkheden weggever

Bij een weggever is het belangrijk dat je de ‘wat’ en ‘waarom’ vertelt en niet de ‘hoe’. Daarvoor schaffen ze je product aan. Je wilt ze eigenlijk een inzicht geven waardoor het besef komt dat ze een betaald product moeten aanschaffen. 

Quiz

Dit is een leuke, interactieve weggever. Het fijne hiervan is, is dat iemand het gevoel heeft een resultaat te krijgen. Ze krijgen een uitkomst die ze nu nog niet weten. Dat triggert en maakt nieuwsgierig. 

X-daagse

Dit is een wat uitgebreide weggever. Mocht je deze live geven, zou ik dit alleen aanraden als je daarna ook een wat hoger geprijsd product verkoopt. Anders kan het eigenlijk qua tijd niet uit. Je kan natuurlijk ook een passieve 3-daagse maken. Nadeel hiervan is wel dat je dan pas na 3 dagen een aanbod kan doen. Is iemand dan nog genoeg aangehaakt? Als dat zo is, is de kans wel heel groot dat ze voor een vervolg gaan. 

Video

Maak een enthousiaste, motiverende video waarin je vertelt hoe je zelf bereikt hebt wat je de ander wilt gaan leren. Laat hier al een beetje los WAT jij gedaan hebt om daar te komen, maar vertel dus niet de HOE. 

Analyse

Maak een analyse die iemand online kan invullen waaruit als resultaat komt hoe goed diegene er op dat moment voorstaat. Je hoopt natuurlijk dat de score laag is en iemand geen andere weg ziet dan jouw product kopen om die score te verhogen. 

'E-book'

Je kan ook voor een e-book gaan, maar maak deze dan speels. Voeg er bijvoorbeeld wat opdrachten in zodat het meer op een werkboek lijkt. Zet er een QR-code in met een linkje naar een video van jou. Start met een quiz en leid iemand bijvoorbeeld met uitkomst A naar een ander deel van het e-book dan iemand met uitkomst B.