Stap 7. Waarde delen

Dag 1

Wat doe je?

Je wil heel duidelijk maken wat je doet en voor wie. To the point, duidelijk, kort & krachtig. kwaliteitsfoto van een blije jij! Vertel over jouw doel/missie. Voor sommigen een uitdaging: maar houd het KORT, lange verhalen zijn niet per se beter. Dit is echt je power pitch.

Voorbeeld

Ontwerp zonder titel-172

Dag 2

Jouw transformatie

Ik vertel vaak dat ik de diagnose spierreuma kreeg en mijn leven op zijn kop stond. Iedere dag moest ik revalideren en ik droeg om beide handen een brace waardoor ik niks kon. Zorg er wel voor dat het gat niet al te groot wordt. Je wilt dat ze denken: als zij het kan, dan kan ik het ook.

Wat ik ook wel is gebruik: Benieuwd hoe ik van niet meer kunnen werken naar 4 bedrijven in 3 jaar ging?

Let op: maak het concreet!

Voorbeeld

Ontwerp zonder titel-172

Dag 3

Hier sta ik voor

Wat is jouw visie? Welk standpunt neem jij in wat je concurrent niet doet? Waar kom jij voor uit?

Zo sta ik voor niet een standaard e-book of online cursus. Verkoop je juist vanuit verbinding en niet perse met een funnel en blijven we weg van social ads.

Waar sta jij voor?

Voorbeeld

Ontwerp zonder titel-172

Dag 4

Pijnpunt

Laat iemand voelen waar de pijn zit. Waar loopt diegene nu tegenaan? Wat zou die graag anders willen zien?

Zelf speel ik vaak in op geen passief idee hebben, dat de bestellingen uitblijven, maar het kan bijvoorbeeld ook een overvolle agenda zijn of niet spontaan vrij kunnen nemen.

Zo schreef ik bijvoorbeeld een post over het overlijden van mijn opa en dat ik blij was dat ik de tijd had om te rouwen en bij mijn familie te zijn. Dat ik de vrijheid had om een maand niet te werken.

Op welk pijnpunt kan jij inspelen?

Voorbeeld

Ontwerp zonder titel-172

Dag 5

Deel een testimonial

Gebruik hier zowel goede reviews als 'proofs' dat er klanten bij je instappen. Speel in op FOMO (fear of missing out). Laat zien dat mensen voor jou kiezen (al was het een halfjaar geleden). Heb je nog geen social proof, gebruik je eigen successen!

Voorbeelden: Ben je benieuwd hoe ik met 1 post 1 nieuwe klant aantrok? (laat screenshot zien een klant die ja tegen jou zegt)

benieuwd hoe ik zo moeiteloos via insta verkoop? Ik ga 3 mensen selecteren die ik deze maand ga helpen.

Of noem eens een succes van een van je klanten.

Voorbeeld

Ontwerp zonder titel-172

Dag 6

Geef inzicht

Ga overdreven veel waarde delen: dont hold back. Let op: waarde zit hem in kwaliteit, niet kwantiteit! Vaak blijven we hier teveel op de oppervlakte. Bang om wat weg te geven. Maar dan krijg je info die ik zelf wel kan bedenken/ googelen. Wanneer jij denkt: wow, is dit niet te waardevol? Dan zit je goed.

Focus je wel op de 'wat' en 'waarom'. Vertel niet 'hoe' iemand het kan doen. Dat krijgt degene pas in je aanbod.

Voorbeeld

Ontwerp zonder titel-172